Chystáte sa na oslavu a kytica kvetov alebo bonboniéra sa vám zdajú príliš fádne? Tak skúste tieto dve veci skombinovať. Ovocnú kyticu ľahko vyrobíte aj sami a darček bude o to hodnotnejší.

zdravydarcek.sk

zdroj: zdravydarcek.sk

Čo budete potrebovať?

Aby ste mohli vyrobiť krásny a sladký darček bude samozrejme potrebovať čas, trpezlivosť a trošku zručnosti. Pokiaľ ide o suroviny tak si prichystajte nasledujúce veci:

  • 500 g jahôd (môžete použiť aj iné ovocie)
  • bielu a hnedú čokoládu na varenie
  • kučeravý šalát – lollo biondo alebo rosso
  • špajle – 30-40 kusov
  • papier na pečenie
  • nádobu na roztopenie čokolády
  • hrnček, vázu alebo inú nádobu v ktorej bude kytica umiestnená
  • polystyrén

Aký je postup?

Šalát aj ovocie dobre poumývajte a osušte papierovou utierkou. Šalát potom vložte do hrnčeka alebo pripravenej nádoby. Vytvoríte tak základ na kyticu.

Ak používate jahody nechajte na nich aj zelené lístočky a ponapichujte ich na špajle. Roztopte si tmavú čokoládu a jahody v nich ponamáčajte. Jahody v čokoláde zapichnite do polystyrénovej podložky alebo ich vložke do vysokého pohára a dajte do chladničky. Pozor na to, aby sa jahody nedotýkali.

img_0999

zdroj:pluska.sk

Čokoláda na jahodách by mala stuhnúť v priebehu 10 minút a medzitým si môžete roztopiť bielu čokoládu. Z papiera na pečenie si vyrobte kornútik, ktorý použijete na zdobenie. Kornútik naplňte roztopenou bielou čokoládou, vyberte z chladničky jahody a môžete začať zdobiť podľa svojej fantázie. Ozdobené jahody potom vráťte do chladničky aby stuhla aj biela čokoláda.

b

zdroj:pluska.sk

Do šalátu ponapichujte špajle pozdĺž spodného okraja hrnčeka, vyberte jahody z chladničky, zložte ich zo špajlí a napichnite na tie, ktoré máte napichané v šaláte. Keď budete mať hotový prvý riadok, napichajte špajle do druhého riadku a pokračujte a až kým sa nedostanete na vrch.

hlavna-vysledna

zdroj:pluska.sk

Tipy na záver

  • jahody v čokoláde chytajte pomocou servítky, aby sa čokoláda neroztopila
  • kupujte čokoládu, ktorá má vysoký obsah kakaa
  • ideálna teplota roztopenej čokolády je 40°C a na prípravu je ideálne fondue
  • kyticu by ste mali skladovať max. 12-14 hodín, pretože ovocie môže začať mäknúť
  • okrem jahôd môžete použiť aj banány, jablká, hrozno alebo ananás

zlavadna.sk

zdroj: zdravydarcek.sk

Tak čo, pustíte sa do výroby takéhoto milého darčeka pre ženy?

zdroj:pluska.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
*
Website